Personlighetstest

En personlighetstest kan i svært mange tilfeller gi deg veldig mye god informasjon om deg selv. 

En sterkt beklagelig sannhet er at i vårt samfunn er vi blitt veldig redd for å være direkte mot andre. Det kan ofte være sånn at vi velger å tie i stedet for å ta opp ting med folk, noe som i verste fall fører til at noen går til grunne. Hvordan skal vi kunne utvikle oss om vi ikke kan snakke om viktige ting med hverandre? Litt satt på spissen dette, det vet jeg, men poenget er godt, ikke sant?

Du trenger dermed all informasjon du kan få om hvordan du betraktes av andre. 

Tester brukes som regel ved rekruttering. Det er ved rekruttering tre typer tester som er aktuelle; (1) personlighetstest, (2) evne- og ferdighetstest (IQ) og (3) simuleringstest (praktiske oppgaver). 

En personlighetstest handler om:

  • Hvordan du ser på deg selv
  • Hvordan du relaterer deg til andre
  • Din instilling til et problem
  • Hvordan du håndterer følelser og stemninger

Det fins ikke noe rett eller feil svar. En arbeidsgiver kan be om at du gjør en slik test, men kan ikke kreve dette. Det anbefales ikke å nekte å ta en test, da vil nok dine sjanser for å få jobben være minimal. Men det er lov å diskutere og stille spørsmål ved resultatene.  

I arbeidslivet, og generelt i livet egentlig, er vi avhengig av å samarbeide og få hjelp av andre for å få ting vi ønsker oss. Og når vi vet at våre kommunikasjonsevner er avgjørende for å få andre med oss, blir kommunikasjon et svært viktig utviklingsområde for oss selv. Det er her disse testene kommer inn. For en god test vil gi deg veldig god og presis informasjon om hvor du står. Og det er vel ikke noe annet vi er mer usikker på enn hvordan vi fremstår for andre? Jeg vet jeg har vært det og vil være det bestandig. Derfor skal du og jeg utvikle oss slik at vi iallefall kan være avslappet og trygg, slik at det ikke er noe problem, men en kime for utvikling av oss selv, ikke sant?

Tre grunner til å ta en test:

  1. Vi har alle blindsoner. Bli kjent med dem og utvikle deg selv slik at du utnytter dette til å bli din store konkurransefordel
  2. Utnytt dine sterke sider i mye større grad enn før. De styrker du har innen kommunikasjon og atferd kan utvikles til å bli glimrende ferdigheter
  3. Du har ikke råd til å la være. Dette er for viktig til å prioritere bort 

Jeg anbefaler DISC personlighetstest. 

Denne kommer i to versjoner, en enkel og gratis versjon og en fullversjon til kr 180,- (og nei, dette tjener jeg ingenting på). Jeg anbefaler deg denne på bakgrunn av å ha lest utrolig mye godt om den og prøvd den selv. 

Testen foregår på nett og trykk her for å komme til nettsiden om DISC personlighetstest...

Prøv gratisversjonen først for å se hvordan spørsmålene er, men nøl ikke med å ta den fulle testen. Da får du tilsendt et stort skjema med dine resultater og anbefalinger. Dette forandret mye av mitt syn på meg selv iallefall. 

Lykke til!